Välkommen till Fattiggårdens Hästnöje!

 

Hos oss kan du bo, bada, basta, rida, fiska, paddla.

Eller varför inte bara koppla av och njuta av livet på landet?

 

 

Glädjande nog är det många som vill komma till Fattiggården för att rida på våra härliga hästar! Detta innebär dock att vi är fullbokade till och med september -17! (Vi har ingen kölista).

Välkommen att rida på våra trevliga Shirehästar! Du kan välja mellan 1, och 1,5 timmars tur.

Vi börjar med att hämta hästarna i hagen tillsammans för att sedan göra dom klara inför turen. Vi rider i underbar natur med höga berg och djupa dalar - alltid med en turledare från oss. När vi är hemma igen får hästarna lite mat som belöning innan det är dags att släppa tillbaka dom i hagen.

 

Vi väljer hästar efter ryttarnas kunskaper och sätter säkerheten högst upp på listan. Vi har haft allt från rutinerade ryttare till dom som aldrig tidigare har suttit på en häst.

 

Våra hästar är stora och starka men det innebär inte att dom kan bära hur tunga ryttare som helst. Om man inte kan "rida lätt" så blir det bara skritt om man väger runt 100 kilo eller mer. Är ryttaren van så går det att tänja lite på gränserna.

 

Hur många ryttare vi kan ta samtidigt beror lite på hur länge man vill rida. På entimmarsturen klarar vi fem ryttare (+ turledaren) medan det på den längre turen kan vara max fyra ryttare.

 

Välkommen med din förfrågan/bokning - helst via mail eftersom vi är sällan befinner oss vid kalendern.

 

Pris: 2-timmars besök med cirka 1 timma ridning: 400 kronor.

2,5 timmars besök med cirka 1,5 timmar ridning: 500 kronor.

 

Våra boende gäster har 50 kronor i rabatt på samtliga priser (avser ridning)!