Välkommen till Fattiggårdens Hästnöje!

 

Hos oss kan du bo, bada, basta, rida, fiska, paddla.

Eller varför inte bara koppla av och njuta av livet på landet?

 

 

Här följer en presentation av våra avelsgodkända hingstar:

 

Kastrerad februari 2017.

 

Nya äventyr väntar framöver!

Såld oktober 2017

Concords Alvin

e:Thames Oak Lucky Lad u:Drydwa Gold Gift

Alvin köpte vi som tvååring. Vid premieringen 2012 fick han 40 poäng med lovord från domarna. Den engelska domaren Philip Moss ansåg att Alvin skulle klara sig bra på vilken engelsk show som helst - något vi förstås blev väldigt glada över.

 

Temperament: Alvin går tillsammans med ytterligare tre hingstar. Han är snäll mot dom andra men försöker, då och då, ta över som flockledare - han ger sig dock ganska lätt när Hubbe (som är äldst) påpekar hur ordningen ska vara.Inridning pågår utan några större problem. Till en början var han ganska obstinat men ganska snart blev han samarbetsvillig och han lär sig fort. I april-13 är det dags att avlägga ett ridprov med Lina Wessman i sadeln.

Tengfjords Hubert (Hubbe)

 

född 2006

e:Björnekes Amadeus u:Bjerggården´s Molly

 

Hubbe köpte vi som tvååring. Vi tyckte att han hade hingstpotential redan som föl men det fanns en viktig hake - hans pappa Amadeus var godkänd avelshingst i Sverige men visades aldrig för engelsk domare vilket skulle innebära att Hubbe går miste om att kvala som avelshingst. Vi fick möjlighet att visa Amadeus för engelsk domare samma år som vi köpte Hubbe och lyckligtvis gillade dom det dom såg. Därmed fick Hubbe chansen att visas på hingstpremiering. Som fyraåring blev han godkänd av engelsk domare och belönades med 40 poäng av Morgan Johnsson vid samma tillfälle. Shirehästföreningen saknade avelsorganiskation vid tillfället för premieringen (på grund av nya EU-regler). Vi har därför för avsikt att visa Hubbe på ordinarie hingstpremiering i april-13 för att förhoppningsvis få in honom även i det svenska systemet.

 

Temperament: Hubbe är en riktigt gentleman som alltid är samarbetsvillig. Det finns helt enkelt inget negativt med den hästen. Han är äldst av hingstarna han går tillsammans med och är därmed den naturliga flockledaren. Han tar dock aldrig till mera "våld" än vad nöden kräver.

 

Hubbe är även en bra ridhäst! På bilden är han fyra år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kastrerad februari 2017.

 

Nya äventyr väntar!

Imperiets Canopy (Noppe) född 2008

e:Leverton James u:Bjerggården´s Molly

 

Noppe är född här hos oss på Fattiggården. Han har utvecklats väldigt jämnt och 2011 blev han godkänd som avelshingst av engelsk domare och belönades med 40 poäng vid samma tillfälle. Det var under tiden vi saknade avelsförening på grund av nya EU-regler och vi ska därför visa honom på ordinarie hingstpremiering i april-13 för att förhoppningsvis få in honom även i det svenska systemet.

Han rids in utan några som helst problem - ska avlägga ridprov i samband med premieringen.

 

Temperament: Noppe är född social och älskar att vara med där det händer. Med honom har begreppet "med glimten i ögat" fått en ny innebörd för oss. Det finns inget ont i honom och det är lätt att glömma bort att han är hingst. En följsam kille med sinne för osklyldigt bus.

 

Den uppmärksamma läsaren har konstaterat att Noppe och Hubbe är halvbröder. Kanske säljer vi Noppe om "rätt köpare" dyker upp. På bilden är Noppe tre år.

Vi hälsar friska ston av lämplig ras välkomna under hela betäckningssäsongen.

Pris: 6000 kronor + moms samt 50 kronor/dygn i hage. Eventuella veterinärkostnader eller dylikt står stoägaren för. Alla hagar är belägna runt boningshuset vilket innebär att vi har "kontinuerlig koll"

 

Välkommen med din förfrågan!

 

E-post:fattiggarden@aries.vokby.se Telefon:0708-218 802, 0703-48 38 79

 

 

 

Hubbe är en cool kille som utan problem lät sig tvättas ett par timmar i byns biltväll inför premieringen.