Ett gäng på turridning!

Om det är för kallt för att tvätta utomhus så funkar biltvätten!

 

Här följer en presentation av våra älskade hästar!

 

Bjerggårdens Molly - "Milda"

född 2000

 

Milda är en pigg tjej som gärna tar ett och annat glädjeskutt. Hon har haft fyra avkommor varav tre bor hos oss - Tengfjords Hubert "Hubbe" som vi köpte som åring, Fattiggårdens Canopy "Noppe" som är född hos oss - båda är internationellt godkända hingstar. Och så har vi Fattiggårdens Mazarin som vi hoppas mycket på. Innan vi köpte Milda hade hon fått en avkomma vid namn Bach.

 

Fattiggårdens Elajza

född 2007

 

Elajza (till vänster) är var egen uppfödning. Hon är en dam med mycket attityd - vissa dagar avskyr hon till exempel vattenslangen men om man kliar henne lite så kommer hon på att det att den inte anfaller idag heller. Vår egen "drama queen" som har belönats med 42 av 50 möjliga poäng på utställning. Vi ser fram emot många år tillsammans med Elajza både som ridhäst och avelssto!

Mollie for till hästhimlen februari 2017

Snelson Aaron

född 1999

 

Aaron är, såvitt vi vet, Sveries största häst med sina 193 cm i mankhöjd. Han är lika snäll som han är stor ocn poserar tålmodigt framför kameran när såväl barn som vuxna vill bli fotograferade tillsammans med honom. Han funkar även som turridningshäst men är av förklarliga skäl lite klumpig.

Aaron promenerar numera omkring på dom evigt gröna ängarna i hästhimlen.

 

 

Björkviks Mollie

född 2002

 

Mollie är vår första Shirehäst - vi köpte henne 2003 när hon var ett år. Mollie kan man bäst beskriva som lat och matglad vilket i vissa lägen kan vara riktigt bra egenskaper. Ett exempel är när lilla Lassos mamma Lady plötsligt dog bara några timmar efter fölningen.Vi testade om något av våra ston ville bli "fostermamma". Mollie var helt fantastisk! "Ge mig lite extra käk så tar jag hand om den här ungen också!" Lasso och Monetto växte upp som tvillingar utan problem! Mollie gör allt man ber henne om - det tar bara lite längre tid!

Fattiggårdens Mazaj

född 2010

 

Mazaj är en lyhörd kille som vill göra rätt. Inriden av Frida Olofsson (på bilden) som gjorde ett bra ridprov på honom 2014 - domarens ord: "jösses vilken galoppör ni har!" Mazaj är lite känsligare än den genomsnittliga Shirehästen. Han behöver lite mera tid att vänja sig vid saker och ting. Men när han väl har gjort det så funkar han till 100 %.

Såld till Frida!

Lady Megan "Meg"

född 1998

 

Meg är den klokaste häst man kan tänka sig! Hon håller ordning och reda i flocken och är alltid samarbetsvillig vid ridning och annan hantering. Skulle man säga något negativt om Meg så skulle det väl vara att hon inte lyfter på svansen när hon basar - kan vara svårt att tro att hon är vit även på rumpa och bakben. Men hon verkar inte bry sig nämnvärt.

Meg är såld till Fia och Peo i Blekinge.

Såld

Goliat

född 1996

 

Goliat är äldst av alla våra hästar. Men det har han ingen aning om så säg inget! Han är pigg och glad och välkomnar alltid med ett gnägg när man kommer. Och så har han världens sötaste hängläpp! Goliat går ofta i täten med turledaren och det trivs han utmärkt med.

 

Goliat har flyttat till sin förra ägare där han ska bli pensionär!

Fattiggårdens Huzar

född 2012

 

Huzar är född här på Fattiggården och är korsning mellan Shire och Clydesdale - en mycket lyckad kombo! Han är en nyfiken kille med glimten i ögat. Ovanligt cool för att var unghäst - och vääääldigt kelig!

Vi tror att han så småningom kommer att vara en klippa i turridningarna.

 

Såld 2015 till Tove och hennes familj!

Kanareds Capri Corn

född 2003

 

Capri Corn är en stor och hygglig kille. Han mäter 188 cm i mankhöjd och rör sig förvånansvärt lätt trots sin storlek. Han är en av hästarna som går mest i turridningen och är dessutom den som ofta följer med oss på diverse aktiviteter såsom mässor och marknader.

Kan ibland protestera genom att höja huvudet när man ska tränsa - bra att ha en stege i beredskap!

 

 

Mary

född 2003

 

Vi köpte Mary när hon var två år och då var hon ine särskilt mycket hanterad. Dom första åren gick det inte att binda upp eller ha henne i box - hon fick panik, slet sig loss och klättrade över dörrtar och bommar oavsett hur höga dom var. Men med mycket tålamod så har är honblivit en av våra trevligaste turridningshästar som kan ridas av vem som helst. Visades på premiering för några år sedan och belönades med 42 av 50 möjliga poäng!

 

Amadeus

född 2001

 

Amadeus blev godkänd som avelshingst som treåring. Dåvarande ägare betäckte sitt sto och valde sedan att kastrera honom. Synd på en så bra individ men lyckligtvis blev stoet dräktigt och födde en fin hingsunge vid namn "Hubbe". Vi fick möjlighet att köpa alla tre - "Milda", Amaderus och "Hubbe" för några år sedan. När Hubbe var fyra år visade vi honom på premiering och han blev godkänd av såväl svensk som engelsk domare! På så vis har vi lyckats bevara Amadeus blod.

 

Cheyenne

född 2007

 

Cheyenne är hos oss på långtidsfoder. Det är en trevlig tjej somt trivs bäst när hon blir ompysslad - av naturen lite lat men väldigt snäll och lätt att övertala.

 

Hulliganerna

födda 2007 respektive 2009

 

Heter egentligen Bomerang och Bondelid men det är ingen som kommer ihåg så vi kallar dom Bill och Bull.

Dom kan bäst beskrivas som "kaxiga stämningshöjare"! Dom tycker det är onödigt med stängsel ocm vill vara med där det händer - vad som än händer!

 

Goldie

född 2004

 

När vi köpte Goldie var hon betäckt med fina hingstenTrem-Y-Wydfa Mascot. Dräktigheten resulterade så småningom i att Alvin föddes här hos oss.

Goldie är inte inriden så hon går mest omkring med sina kompisar och har det bra i största allmänhet.

Goldie bor numera hos Joe där hon får den uppmärksamhet hon förtjänar!

 

Såld till Fia och Peo i Blekinge!

Såld 2016

Såld 2015

till Fia och Peo i Blekinge!

Ungdomarna

Från vänster:

Royston Tee Jay som kallas Mille. Vallack som är född 2014.

E: Cowerslane Imperial. U: Royston Angie.

Har bott på Fattiggården sedan våren 2016. Pigg och social kille med mycket egna åsikter.

 

Fattiggårdens Senzej är född 2015.

E: Concords Alvin. U: Fastorps Queen Mary.

Behöver ibland påminnas om att han är yngst i hagen. Blev vallack hösten 2016.

 

Fattiggårdens Castro är född 2014.

E: Concords Alvin. U: Björkviks Mollie.

En ovanligt cool vallack som aldrig har kommit på idén att trotsa eller ifrågasätta. Blir större än genomsnittet.

Abbe

född 2011

 

Hösten 2015 köpte vi Abbe och hans halvsyster Linn. Inte så särskilt mycket hanterade och väldigt rädda om "fötterna". Vattenslangen såg dom som ett livsfarligt monster och dom var inte särskilt roade av mänsklig kontakt. Men med mycket tålamod är vi en bra bit på väg. Planen är att Abbe ska börja gå med i turridningsverksamheten till våren/sommaren 2017.

Hector

född 2008

 

Hector är 75% Shire och 25% Belgisk Brabant. Vi hämtade honom vid norska gränsen i snöyra en januaridag 2017. Han hade aldrig tidigare åkt transport men skötte sig föredömligt! Då var han fortfarande hingst men blev kastrerad någon månad efter ankomsten till Fattiggården.

Vår förhoppning är att han ska introduceras i turridningen under kommande sommar.